Responsabilitate

0 Comment

RESPONSABILITATEStatul nu trebuie sa fie aparatorul celor care se ascund de munca, a celor care nu vor sa se integreze in piata libera a muncii. Povara pe care si-o asuma un stat care suprataxeaza cetatenii care muncesc pentru a sustine un aparat birocratic greoi si supradimensionat inseamna ignorarea principiului responsabilitatii!

Politicile care vor asigura parcursul Europei pentur urmatorii 5 ani trebuie gandite de cei aflati in prima linie a rezistentei Europei unite in fata pericolelor de la granita. Acestia sunt popularii europeni, primii sustinatori ai unor legaturi tot mai stranse intre statele membre UE.
Responsabilitate inseamna si asumarea unor decizii grele.

Masurile de austeritate impuse de criza economica au fost necesare pentru intreaga Europa. O UE condusa de socialisti sau eurosceptici ar fi dus la retragerea in propriile granite, la lipsa solidaritatii intre state, la abandonarea Greciei care a facut eforturi sa iasa din criza cu ajutorul statelor membre. Principiul pe care toate statele membre UE si l-au asumat, ‚toti pentru unul si unul pentru toti’ nu poate functiona doar in vremuri de prosperitate! La randul lor, reprezentantii Romaniei au raspunderea, datoria sa vorbeasca exclusiv in favoarea UE. Sansa noastra de prosperitate si modernizare nu a venit si nu va veni niciodata de la Est!