O oră de sport sau un pahar de vin?

0 Comment

Atunci când jobul pe care îl ai se învârte în jurul vinului și este plin de oameni faini, e clar că întâlnirile minunate apar des, iar ocaziile de a petrece nu sunt deloc puține.

Am o profesie care e legată direct de fericire, pentru că nicio cină nu e una întâmplătoare, ci oportunitate pentru gusturi fine și degustări pe îndelete, momente de cercetare și memorie senzorială, savoire-vivre din plin, conversații cu sens și conexiune reală între oameni.

Mi-am petrecut ultima săptămână alegând în fiecare seară din 2-3 evenimente unde aveam invitații și mi-am dat seama ca dinamismul ăsta social mi-a devenit stil de viață. Sunt din ce în ce mai mult în fața jurnalistilor, sub lumina reflectoarelor, ma bucur plenar de orice ocazie care mă apropie de marea mea vocație, așezarea vinului din România în contextul și locul pe care îl merită.

Dar multe evenimente înseamnă altă atenție pentru imagine, noi provocări și grijă maaare la..siluetă.

E drept ca cercetătorii canadieni se jură că, în urma unui studiu, au ajuns la concluzia că un pahar de vin roșu echivalează cu o oră de sport. Dar cred ca e valabil doar în situația în care bei fără să mănâci 😉

Așa că, cu toată reticența mea pentru sport, a trebuit să pun la bătaie abonamentul la WorldClass pe care l-am primit de la Cristi, un prieten drag, cunoscut la Feeric Fashion Week.

Eh, și oricât de reticentă am fost până acum în ce priveste sportul, am reușit în ultimele 6 luni să mă mobilizez, să merg la sală regulat, să-mi schimb modul de viață…

Am încercat toate clasele posibile și disponibile de la anumite ore, mai ales cele de cycling, dar și pilates, yoga, interval, bodybump sau cxworx.

Niciuna nu e la fel de simpla ca un pahar de vin, dar cum știu că recopmpensele nu vin niciodată fără efort, nu mă las! Ceea ce vă recomand și domniilor voastre.

Ca să putem bea, degusta și petrece fără vină sau remușcări.

Nu uitați: un pahar de vin alb are 85kcal iar unul de roșu 110kcal, la fel ca și spumantul.