Libertatea

0 Comment

LIBERTATEToate legile si actiunile politicienilor trebuie conduse de respectul pentru libertate, pentru democratie, si nu din dorinta reinstituirii partidului stat! Trebuie inlocuiti din politica acei oameni care utilizeaza mijloace specifice regimurilor totalitare. Dupa 25 de ani de la revolutie, politicianul croit pe model vechi anti-democratic, care se vede deasupra legii, trebuie sa dispara de la conducerea statului!

Suntem impotriva monopolului asupra informatiei! Informarea opiniei publice printr-un discurs manipulator care deserveste interese private este PROPAGANDA.
Sustinem accesul neingradit la locuri de munca, bazat pe competenta si transparenta si nu ca rasplata a activitatii la partid! FORTA CIVICA nu este unul dintre partidele in care te implici sperand ca vei obtine un loc de munca, nu suntem agentie de plasare a fortei de munca! Sustinem libertatea de a munci si a fi respectat de stat prin rasplata pe masura competentelor si a educatiei!
Sustinem crearea locurilor de munca si nu la stat! Intreprinderile mici si mijlocii, tinerii cu idei de afaceri sunt sufocati de birocratie si coruptie la obtinerea finantarilor de la stat sau de la UE. Europarlamentarii FORTA CIVICA vor sustine initiarea programelor publice de instruire pentru accesarea fondurilor europene. Aceste cunostinte nu trebuie pastrate doar pentru cei alesi! Conform principiliul convenit de statele membre prin semnarea Small Business Act, infiintarea unei IMM in Europa nu trebuie sa dureze ma mult de trei zile. In Romania, acest deziderat va deveni realitate atunci cand vointa politica va fi cu adevarat indreptata spre simplificarea birocratiei!
Mobilitatea fortei de munca este un element cheie al cresterii economice si face parte din drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor europeni. Sustinem accesul la educatie performanta, la burse de mobilitate academica, la promovarea modalitatilor de accesare a finantarilor europene pentru cercetare. Europarlamentarii FORTA CIVICA vor sustine alocarea de fonduri pentru introducerea unor programe de invatare a unei limbi straine. Patronii de firme mici si mijlocii, dar si de afaceri care presteaza servicii (restaurante, hoteluri, fabrici etc.) vor fi sustinuti pentru a primi facilitati pentru intruducerea unor astfel de programe pentru angajati. Competitivitatea cetatenilor romanilor pe piata muncii in Europa va fi sporita cu cat gradul de pregatire in aptitudini de baza va creste.
Scaderea somajului in randul tinerilor poate avea loc printr-o corelare mult mai buna intre oferta educationala si piata muncii. Pentru aceasta, vom sustine introducerea unor programe de stagiatura la nivel european. Tinerii trebuie sa beneficieze de toate avantajele unei piete a muncii deschisa si flexibilita, iar experienta unui internship intr-o companie sau intreprindere este un prim pas catre insusirea unor aptitudini practice care sa sustina obiectivele scaderii somajului intre tineri.
Libertatea totala de miscare trebuie atinsa prin integrarea Romaniei in spatiul Schengen! Doar prin reprezentanti care sa isi doreasca cu adevarat sa fim legati de Europa si nu isi doresc intoarcerea tarii catre izolare putem mergem mai departe pe drumul nostru european.