Diversitate a nationalitatilor, culturii si etniei

0 Comment

DIVERSITATEDiscursul nationalist folosit de politicieni inconstienti nu are nicio sustinere in realitatile europene. Romanii au drepturi egale cu toti ceilalti cetateni ai UE si nu poate fi permisa niciun fel de discriminare. Europarlamentarii FOARTA CIVICA vor sutine de pe teren solidarizarea comunitatilor de romani in fata agresiunii oricarui stat, a oricarui politician care prin discursul sau aduce prejudicii de imagine Romaniei si ingreuneaza accesul la munca a romanilor sau le incalca demnitatea de cetateni romani, de cetateni europeni!

Vom fi prezenti in Transnistria, unde invatamantul in limba romana se afla sub asediu continuu din partea rusofonilor, in Valea Timocului, unde a incerca sa cladesti o parohie de limba romana este impotriva legii, in Ucraina, unde trebuie sa existe o prezenta de autoritate a Romaniei, care sa apere indiferent de circumstante, in primul rand, comunitatea de romani!
Romania este un model al integrarii unei minoritati nationale, prin legile si drepturile acordate minoritatii maghiare. A pune in pericol relatiile interetnice si evolutia lor pozitiva pentru castiguri marunte in interesul politicienilor este o greseala pe care niciun stat european nu trebuie sa o urmeze.

Problema rromilor este o problema europeana, dar rromii cetateni romani sunt in primul rand, o problema a statului roman! Romania trebuie sa isi asume conducerea unei strategii unitare la nivel european pentru integrarea si educarea cetatenilor rromi! FORTA CIVICA intelege ca nu poate fi ignorat un subiect care nu tine doar de imaginea Romaniei, ci de asumarea unei realitati mai profunde: lupta pentru nediscriminare a cetatenilor romani indiferent de etnie!

Vom propune instituirea la nivel European a unei agentii de coordonare care sa centralizeze activitatea tuturor departamentelor nationale care se preocupa de integrarea cetatenilor rromi. Romania isi poate asuma aceasta misiune in Europa!