Alegeri locale 2016 – un nou început?

0 Comment

Alegereri locale 2016 - un nou început?Toate organizațiile PNL din țară au realizat sondaje pentru a desemna candidații cei mai potriviți pentru alegerile locale. Asta s-a întâmplat și la noi, la Sibiu.

Pe lângă cifre, candidați, încredere sau intenții de vot, un lucru se distinge ca regulă generală: oamenii s-au săturat de aceleași figuri pe scena politică, își doresc oameni noi, sinceri, necoruptibili și pregătiți profesional.

Partidul Național Liberal a demonstrat că este capabil pentru o atare schimbare prin criteriile de integritate impuse persoanelor care și-au declarat intenția de a candida și prin rezoluția adoptată de Biroul Permanent Național prin care cel puțin 30% din candidaturi să fie reprezentate de oameni care nu au mai făcut politică.

Din proprie experiență, pot afirma că nu este ușor ca novice în politică, situație prin care am trecut însămi acum 3 ani. Este dificil să te impui în fața unor relații și legături între persoane, cimentate și consolidate cu fiecare campanie electorală parcursă împreună, așa cum nici experiența politică nu poate fi substistuită.

Dar protestele de stradă din această toamnă care au cauzat căderea guvernului Ponta și rezultatele cercetărilor sociologice ne relevă că în acest moment, poate mai mult ca niciodată, nu ne mai permitem să venim în fața electoratului cu aceleași persoane. Cine nu va înțelege acest lucru, riscă să fie taxat drastic de către electorat.

Categoric, în PNL există oameni care se pliază perfect cerințelor impuse de electori. De exemplu, la Sibiu cel puțin, există mai multe asemenea persoane și am să dau doar două exemple de tineri serioși, profesioniști și ambițioși: Daniela Cîmpean și Răzvan Pop.

Sunt sigură că factorii decizionali din partid vor luar deciziile cele mai potrivite, iar cei 140 de ani de istorie a PNL, celebrați anul trecut, vor fi sărbătoriți prin victorii concludente și în plan electoral.