2021 o nouă provocare?

0 Comment

Fiecare început de an vine cu multă speranță, cu noi rezoluții, cu mult optimism și senzația că voi putea răsturna munții pentru a le duce la indeplinire.

Undeva pe parcursul anului, parcă se produce o trădare, mă las cuprinsă de vâltoarea evenimentelor, a zilelor încărcate cu probleme, și simt că îmi pierd puterea de concentrare, că nu mai sunt atentă la detalii sau pur și simplu că obosesc.

Aveți și voi senzația câteodată că vreți să vă ascundeți sub patură și să dispăreți?

Ca fiecare dintre voi am încheiat un an cu multe provocări. Un 2020 care a început îndrăzneț și fascinant, un remake al anilor ‘20, însă care s-a dovedit a fi unul dedicat introspecției, evaluărilor și analizelor. Un an în care am învățat să stau și să observ și să meditez. Aș spune că e de bine și aș zice că s-a datorat pandemiei, însă nicio boală nu e binevenită, din cauza lui Covid19 nu am mai făcut multe. Oricum este anul care m-a învățat să fiu chibzuită și să nu cred în fiecare poveste pe care o aud, oricât de bine ar suna.

Un an cu adevărat petrecut cu familia, nu doar sâmbăta, duminica și de sărbătorile legale. Anul care m-a făcut să-mi dau seama câți prieteni apropiați am, pe cine mă pot baza și da, 2020 a fost anul în care m-am maturizat, chiar dacă voi sari în continuare fiecare șotron pe care îl voi întâlni.

Mă bucur că s-a încheiat și că începem alt an, e cam aceeași senzație pe care o am când plec la drum cu mașina, un nou început. Schimbi locul, schimbi norocul, nu-i așa?

2021 sau orice an care ar urma nu va mai fi la fel cu ceea ce am trăit înainte de 2020. Suntem într-un război care încă nu s-a terminat și care ne revoluționează viața. Valorile se vor reașeza, poate, într-un mod la care speram, bazat pe fond, nu doar pe formă. Nu e de ajuns să fie shiny, trebuie puțină substanță.

Vaccinul ne va da libertatea de a călători din nou. Abia aștept! Indiferent de ce se spune despre el, ne va ajuta să intrăm într-un soi de normalitate la care toți sperăm. Așa că abia aștep ca 2021 să fie plin de călătorii, de întâlniri și de timp de calitate alături de prieteni. Mi-e greu să beau un pahar de vin cu prietenii pe zoom. Prefer live, la fel cum prefer orice prezentare, dezbatere despre vinuri “face to face”, precum un ritual care te face să vibrezi pe aceeași lungime de undă.

Așa că vă doresc ca 2021 să vă aducă acea evoluție și înțelepciune, pe care eu simt că am găsit-o, și să aveți parte doar de bine, bucurii și întâmplări fericite, evident alături de vinuri bune, fiindcă oricum viața e prea scurtă ca să bei vin prost.

Și da, nimic nu contează dacă nu ești sănătos. Așadar multă, multă sănătate vouă și tuturor celor care vă înconjoară.

La mulți ani!