Despre Diana Pavelescu

diana pavelescu cv

EDUCATIE SI FORMARE

• 1990 – 1995 – Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu

Facultatea de Inginerie – Calculatoare. Diploma de Licență.

• 1986 – 1990 – Liceul “Gheorghe Lazăr”

Sectia Matematică – Fizică. Diplomă de Bacalaureat

 

EXPERIENȚĂ PROFESIONALĂ

• octombrie 2016 – prezent consilier al ministrului agriculturii pe filiera vitivinicolă

• 2013 – prezent administrator al MTD Internațional Utilaje

Activate de comerț și intermedieri, consultanță și promovare pe filiera vitivinicolă

Februarie 2012 – prezent Asociația Degustătorilor Autorizați din România, Secretar general ADAR, membru din ianuarie 2003

• 2010 – 2013  MTD Internațional Trading,

Activitate de comert și intermedieri  în domeniul industriei alimentare, viticultură și vinificație.

Funcția de Director General avand activități manageriale, de promovare a produselor și selectare furnizori.

• 2006 – 2010 – MTD Internațional Service, Activitate de comert si intermedieri în domeniul industriei alimentare si sigurantei mediului.

Functia de Director General avand activitati manageriale, de promovare a produselor si selectare furnizori.

• 2003 – 2006 – ROWA International, Sibiu

Activitate de consultanță și vânzare echipamente pentru tratarea apelor potabile de suparfață și subterane precum și epurarea apelor uzate.

Functia de Director Executiv având activități manageriale, de promovare a produselor și selectare furnizori, precum și consultanță tehnica.

• 2000 – 2006 – MTD Internațional, Sibiu.

Activitate de  comert si intermedieri în domeniul industriei alimentare si sigurantei mediului.

Funcția de Director General avand activități manageriale, de promovare a produselor și selectare furnizori.

• 1997 – 2000 – BIAMI International, Sibiu.

Activitate de comercializare instalații si echipamente pentru industria alimentara, enzime, aditivi, plăci filtrante.

Functța de Director Executiv având activități manageriale, de promovare a produselor, coordonare activități vânzare.

• 1995 – 1997 – SC Strares / Log –on Sibiu

Producere si comercializare produse Soft.

Activitati manageriale.

 

ACTIVITATE DE CERCETARE

Activitate de cercetare și elaborare de tehnologii în domenul protecției mediului și industria alimentară, concretizat prin participări la conferințe, congrese și simpozioane internaționale:

1. Tița Ovidiu, Pavelescu Diana, 2003, – Fermentation with immobilised yeasts in the technological process of sparkling wines, VIIe Symposium International d’Oenologie de Bordeaux “Actualités Oenologiques 2003”, Editions Technique et Documentation Lavoisier, TEC&DOC, Paris (Londres-Paris-New York), ISBN 2-7430-0649-8, p. 329-331.

www.u-bordeaux2.fr/oenologie/symposium/

2. Tița Ovidiu, Pavelescu Diana,2003, – Implementarea sistemelor de management de mediu, A VII-a Sesiune de comunicari stiintifice „Provocarile stiintei în secolul XXI”, 5 Decembrie 2003, Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” Sibiu, Editura Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu”, ISBN 973-8088-85-2, p. 83-88.

3. Ovidiu Tița, Mihaela Tița, Letiția Oprean, Vionela Mironescu, Diana Laura Pavelescu, 2003, – Using the immobilized yeasts as a way of increasing the performance and the economy the fermentative processes, International Conference on Agricultural Economics, Rural Dvelopment and Informatics in the New Millennium, organisedbz the Faculty Agricultural Economics and Rural Dvelopment of Debrecen University, Debrecen, Hungary 01-02 April 2003, ISBN: 963 472 721 1, CD ISBN: 963 472 742 5, p. 367, www.date.hu/rendey/ava/posyter.html .

4. Tița Ovidiu, Pavelescu Diana, 2004, – Impactul industriei alimentare asupra mediului, The impact of the food industry on the environment, Acta Oecologica, Studii si comunicari de ecologie si protectia mediului, Vol. XI, nr. 1-2, Editura Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, ISSN 1221-5015, p. 67-74.

5. Tița Ovidiu, Pavelescu Diana, 2004, – Declaratia de mediu – Instrument de management de mediu, The environment declaration – an instrument of the environment management, Acta Oecologica, Studii si comunicari de ecologie si protectia mediului, Vol. XI, nr. 1-2, Editura Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, ISSN 1221-5015, p. 75-78.

6. Tița Ovidiu, Pavelescu Diana Laura, 2004, – Aspects concerning the influence of the maceration conditios on the physico-chemical and sensorial composition for obtaining the red wines, 16 th International Congress of Chemical and Process Engineering, CHISA 2004, 22-26 August 2004, Praha – Czech Republic, Systems and Technology, ISBN 80-86059-40-5, p. 1976, CD-ROM of Full Texts, www.chisa.cz/2004/ .

7. Tița Ovidiu,Tita Mihaela, Pavelescu Diana Laura, 2005, – Food industry and the environment pollutionJubile Scientific Conference„State-Of-The-Art and Problems of Agricultural Science and Education”, 19-20 october 2005, Plovdiv, BG, Agricultural University – Plovdiv, Scientific Works, Vol. L, book 6, 2005, p. 119-124.

8. Tița Ovidiu, Pavelescu Diana Laura, Tita Mihaela, 2005, – Tratarea apei potabile prin filtrare cu membrane Microza®, A 7-a Conferinta Nationala de Protectia Mediului prin Biotehnologii Agricole, Silvice, de Alimentatie si SanatatePublica, 27-28 mai 2005, Brasov, Romania.

9. Tița Ovidiu, Pavelescu Diana Laura, Dabija Adriana, Sion Iuliana, 2005, – The risk factor in the environment pollution, Jubile Scientific Conference„State-Of-The-Art and Problems of Agricultural Science and Education”, 19-20 october 2005, Plovdiv, BG, Agricultural University – Plovdiv, Scientific Works, Vol. L, book 6, 2005, p. 113-118.

10. Tița Ovidiu, Bulancea Mircea, Pavelescu Diana Laura, Martin Luminita, 2006, – The Role of the Organic Acids in the Evolution of the Wine, , 17 th International Congress of Chemical and Process Engineering, CHISA 2004, 22-26 August 2004, Praha – Czech Republic, Systems and Technology, www.chisa.cz/2006/ .

11. Tița Ovidiu, Bulancea Mircea, Pavelescu Diana Laura, Martin Luminita, 2006, – The Wines’ Stabilization Regarding the Excess Tartaric Salts, , 17 th International Congress of Chemical and Process Engineering, CHISA 2004, 22-26 August 2004, Praha – Czech Republic, Systems and Technology, www.chisa.cz/2006/ .

 

ACTIVITATE DE CERCETARE ȘI ELABORARE DE TEHNOLOGII CONCRETIZATĂ PRIN PARTICIPARE LA CONTRACTE

1. Contract de cercetare–dezvoltare Nr. 2329/14.10.2004 – 812/25.09.2004. Implementarea tehnologiei PALL în tratarea apei. Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu – S.C. ROWA International.

2. Contract de cercetare–dezvoltare Nr. 2330/14.10.2004 – 818/02.10.2004. Evaluari tehnologice si economice privind utilizarea enzimelor în vinificatie. Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu – MTD International.

3. Contract de cercetare–dezvoltare Nr. 2331/14.10.2004 – 822/05.10.2004. Evaluari tehnologice si economice privind utilizarea placilor si cartuselor filtrante PALL întratarea si conditionarea vinului. Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu – MTD International.

4. Contract de cercetare–dezvoltare Nr. 1160/01.06.2005 – 214/25.04.2005. Determinarea conditiilor optime de izolare a cisternelor de beton la fermentatia alcoolica a mustului. Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu – MTD International Service.

 

ACTIVITATI POLITICE

• Octombrie 2012 – Membru al partidului Forța Civică

• Februarie 2013 – Președinte al Organizației Județene Sibiu

• Decembrie 2013 – Vicepreședintele al Organizatiei Naționale și Membru al Biroului Permanent Național

• Iulie 2014 – Primvicepreședinte al Partidului Național Liberal – Sibiu

 

APTITUDINI SI COMPETENTE TEHNICE

• Montaj, punere în funcțiune unitate demonstrativă de tratare a apei potabile cu sisteme Pall.

 

LIMBI STRAINE CUNOSCUTE :

Engleza

– citit: foarte bine

– scris: foarte bine

– vorbit: foarte bine

Germana

– citit: foarte bine

– scris: bine

– vorbit: foarte bine

Italiana

– citit: bine

– scris: bine

– vorbit: bine

 

 

Site-ul foloseste cookie-uri pentru a va asigura cea mai buna experienta de navigare. Dând clic pe „Accept”, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Politica de cookie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close