Ce descoperi când scapi de mașină

0 Comment

De curând mi-am vândut neprețuita mea mașină si iată-mă-s pieton, fără nicio grijă că nu pot bea la ședințele de degustare! Încă un avantaj de partea celor fără mașină, în afară de orele pe care le câștigi pentru tine în locul celor aruncate pe fereastră din cauza traficului, plus eco-atitudinea pe care ar trebui să o exersăm toți, mai des.

În plus, uite-așa am avut ocazia să redescopăr plăcerile mersului cu trenul. Nu aș fi luat în calcul această opțiune, dacă Lara, fiica mea, nu mi-ar fi atras atenția că ea nu a fost niciodată cu trenul. Așa că am decis ca e vremea pentru o călătorie de placere&nevoie cu trenul, o aventură mamă-fiică, care s-a dovedit una deloc banală.:)

Amintirile mele despre mersul cu trenul erau destul de îndepărtate, condiții mizere, chiar la clasa I, căldură, aglomerație, lume multă, arome prea puternice, discomfort, pe scurt. Gara de Nord un loc promiscuu, murdar în care ți-era frică să intri. Ei bine, ce mult m-am bucurat să văd cât s-au schimbat toate.

Scriu acest text de la clasa I, unde stau confortabil, cu aer condiționat și priză. Am așteptat într-o gară destul de curată, nicidecum mai murdara decât în alte orașe mari din străinătate. Mi-am luat biletul de la automatul de bilete, fără să pierd timp cu coada de la caserie. În tren, am găsit chiar mai curat decât în anumite trenuri din Occident, fiindcă vagoanele sunt relativ noi, geamuri curate, locuri numerotate.

Cu toate scandalurile și veștile negre despre SNCFR, mai am încă speranța că, totuși, lucrurile merg spre bine aici. Din poziția de călător, dupa ani de la ultima calatorie cu trenul, văd evoluție și asta e grozav.

Știu că am devenit cu toții dependenți de mașină, dar vă încurajez să nu ocoliți gara și trenul ca să aveți câteva ore doar pentru voi, să cunoașteți oameni noi și unde mai pui că de la București la Brașov faci 2 ore 20 exact, în loc de mult peste trei ceasuri, când ești la volan.

Drum bun!